"Skygger fra fortiden" - ny bok

- Hjelp! Jeg dør! Bestemor! Jeg dør!

Jeg ropte av full hals, kastet meg ut av sovesofaen og løp panisk inn til bestemor og bestefars soverom. Jeg hoppet opp i senga og la meg gråtende under bestemors dyne. Skrekkslagen. Kroppen skalv og var låst i dødsangst. Besteforeldrene mine forstod ingenting. For dem måtte det ha opplevdes som en eksplosjon på det andre soverommet hvor jeg skulle sove. Vi lå alle og leste på senga. Stillheten hadde lagt seg, og det var normalt sett bare minutter fra å høre bestefars snorking. Han leste alltid Donald, Sølvpilen eller Fantomer på senga, og endte opp med å sovne med bladet over ansiktet.

Slik åpner boka "Skygger fra fortiden", som jeg har skrevet og som nå kan bestilles. I boka prøver jeg å være faglig fokusert, ispedd et selvbiografisk grep med historier fra eget liv med angst.

Jeg la vekt på å få til ei lettlest bok med en bred målgruppe. Jeg ønsker med boka å fortelle Norge deler av min historie parallelt med at jeg peker på utfordringer og muligheter for mennesker som selv har angst, er pårørende eller jobber med mennesker som sliter.

15 år etter

Jeg kjente en prikking i føttene, og de begynte å kaldsvette. Prikkingen fortsatte oppover kroppen, og tankene om døden og evigheten tårnet seg opp. Klaustrofobien presset på og panikken nærmet seg. Det var uholdbart.

Jeg måtte foreta meg noe for å komme ut av dette sterke ubehaget og den mørke tankerekken. Jeg reiv brått av meg dyna, kastet meg ut på gulvet og løpte ut mot entreen. Vill i blikket og panisk i kroppsbevegelsene snublet jeg i stresskofferten og slo tærne mine, men kjente ikke smerten. Iført bare undertøy og uten sko dyttet jeg opp utgangsdøra og løp ut i den kalde vinternatta. Fullmånen kastet sitt vakre gule lys over meg der jeg stod utenfor huset med snø til knærne og ropte «Mamma!» i fortvilelse og angst. Jeg så lys i nabohusene rundt, men bekymret meg ikke for om de så meg. Jeg var i en form for overlevelsesmodus, så tankene var et helt annet sted.

Den 25 år gamle unge læreren stod og ropte som en liten gutt, og det var nok det jeg var i øyeblikket. Det bor et barn i oss alle, og noen ganger kommer det ut.

Dette kan du lese et godt stykke lengre ut i boka. Samme person med 15 års mellomrom. Angsten herjet i mange år.

Bestilling

bestilling@bergforlag.com

Boka koster kr. 175,- + porto (Postens satser).

Kjøper du tre eller flere, koster den kr. 149-.

Egne priser for bokhandlere etter avtale.

Bestilling:

E-post: Bestilling@bergforlag.com

SMS 99353284

Besøk gjerne www.bergforlag.com .